Świąteczny konkurs rozstrzygnięty

14.02.17
Domowe SPA dłoni dla zwycięzców

W grudniu poprosiliśmy Czytelników naszego newslettera, by odpowiedzieli na dwa pytania oraz zaproponowali hasło, promujące system do higieny rąk Nexa. Otrzymaliśmy liczne poprawne odpowiedzi i zwycięzców wybraliśmy wśród tych, którzy nie tylko wiedzieli w jakich obszarach szpitala mogą pomóc programy Ecolab i co nie należy do często dotykanych powierzchni, ale również zaproponowali najciekawsze – naszym zdaniem – hasła promujące system Nexa.
Poniżej pytania, a pogrubioną czcionką – prawidłowe odpowiedzi.

Ecolab oferuje swoim klientom programy, pomagające poprawiać poziom higieny w szpitalu. Łączą one w sobie nowoczesne technologie, szkolenia, obsługę, dopasowaną do potrzeb każdego klienta oraz dane, dzięki którym łatwo jest wykazać skuteczność programów. W jakich obszarach mogą pomóc programy Ecolab?

• Higieny powierzchni w sali chorych
  • Sprzątania i przygotowania sali operacyjnej
  • Monitorowania procesów w centralnej sterylizacji
  • Higieny rąk zgodnie z wytycznymi Światowej Organizacji Zdrowia
  • We wszystkich powyższych

Często Dotykane Powierzchnie (CDP), to przedmioty i powierzchnie w sali chorych, które są często dotykane przez personel i/lub pacjentów. NIE należą do nich:

• Włączniki światła w pokoju pacjenta
  • Blat stolika nocnego
  • Ściana
  • Klamka

A oto wybrane przez jury konkursowe hasła, promujące system Nexa:

Nexa dłoniom – silną bronią!!!
Do higieny, w słusznym celu, stosuj Nexę, przyjacielu.
Czas na Nexa
Nexa – dobry krok ku higienie rąk

Gratulujemy ich Autorkom, które jednocześnie odpowiedziały poprawnie na pytania! Nagrody, zestawy do domowego SPA dłoni, dostarczymy kurierem.

Programy do poprawy higieny w szpitalu