Ecolab uznany za jedną z najbardziej innowacyjnych firm na świecie

Ecolab, globalny lider technologii i usług związanych z wodą, higieną i energią, został uznany za jedną ze 100 Najbardziej Innowacyjnych Firm Świata, zajmując 93. miejsce – wg listy Forbesa 2018.

To już piąty raz, gdy Ecolab pojawił się na liście od czasu jej powstania w 2011 roku.

Zespół Ecolab, składający się z 1600 naukowców, inżynierów i specjalistów działających globalnie w 19 centrach technologicznych, tworzy innowacje, które poprawiają wydajność, bezpieczeństwo, jakość produktów i wpływ na środowisko dla klientów działających  w ponad 40 branżach. W 2017 roku Ecolab zainwestował ponad 200 milionów dolarów w badania i rozwój.

Strategia innowacyjności Ecolab łączy w sobie najlepszą na świecie chemię, wiedzę i technologię z najwyższym poziomem świadczenia usług, dzięki czemu naszym klientom łatwiej osiągnąć cele operacyjne – mówi dr Larry Berger, wykonawczy wiceprezydent Ecolab – Nasze innowacje są celowe, a technologie mierzalne, rozwiązujące konkretne problemy naszych klientów.

Pełna lista Najbardziej Innowacyjnych Firm Świata 2018: www.forbes.com/innovative-companies