ECOLAB finalizuje umowę zakupu Anios

01.02.17

1 lutego 2017. Ecolab Inc. ogłosił dziś, że wcześniej zapowiadane nabycie Laboratoires Anios, zostało dziś sfinalizowane. Anios, z siedzibą w Lille we Francji, jest wiodącym producentem produktów do higieny i dezynfekcji, głównie na rynek ochrony zdrowia. Sprzedaż firmy w 2016 osiągnęła około 228 millionów euro (245 millionów dolarów).

Ecolab jest zaufanym partnerem dla klientów, których pracę wspiera w ponad milionie ich placówek. To globalny lider technologii i usług związanych z wodą, higieną i energią, działających na rzecz bezpieczeństwa ludzi i najważniejszych zasobów. W 2015 roku obroty firmy sięgnęły 13,5 miliarda dolarów. Ecolab zatrudnia 47 000 pracowników i dostarcza kompleksowych rozwiązań  i usług w siedzibie klienta, zapewniając bezpieczeństwo żywności, utrzymując czystość otoczenia, optymalizując zużycie wody i energii, a także podnosząc wydajność i rentowność klientów działających na rynkach produktów spożywczych, opieki zdrowotnej, energetyki, hotelarstwa i przemysłu w ponad 170 krajach na całym świecie.